Larm om matförgiftning på Falkenbergs gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen rapporterade elever från samma klass in till Falkenbergs gymnasieskola att de hade blivit magsjuka. Den gemensamma nämnaren för eleverna var att de hade kräkts och att de alla hade ätit av skolmaten som serverats under fredagen. Enligt skolan är det uppemot 70 elever som sjukanmält sig under måndagen.

Hallands nyheter var först med att rapportera om den misstänkta matförgiftningen på Falkenbergs gymnasieskola.

Agneta Elofsson är verksamhetsansvarig för Måltid Falkenberg och berättar för SVT att skolan på måndagsmorgonen hade en samverkan mellan barn- och utbildningsförvaltningen och måltidsverksamheten för att se över sina rutiner.

– Så långt vi har sett har vi inte sett några brister, men vi kan inte spekulera eftersom vi ännu inte vet vilken form av matförgiftning det rör sig om, säger Elofsson.

Måltiden som serverades var kycklingssallad och vegetarisk med gulbetor, bönor och linser. I nuläget går det enligt Agneta Elofsson inte att fastställa om det beror på ett enskilt livsmedel eller på andra faktorer.

– Detta hände en fredag och den mat som blir över är slängd. Vi har vissa råvaror i samma sändning som vi inte har använt och den kommer miljö- och hälsovårdförvaltningen att titta på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.