Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunpolitikern Lars El Hayek (S) är avstäng från sitt parti efter att ha anklagats för olämpligt beteende. Foto: SVT

Lars El Hayek om anklagelserna – ska ha betett sig olämpligt mot andra

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraten Lars El Hayek uppmanas att lämna alla sina uppdrag efter att det framkommit uppgifter om att han betett sig olämpligt mot andra personer. Själv tillbakavisar han anklagelserna och beskriver sig själv som ett offer för en maktkamp.

Efter de framkomna uppgifterna har han stängts av från Socialdemokraterna. Bland annat är han vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden och ordförande för Socialdemokraterna i Halmstad.

– Jag är oerhört besviken, framför allt för att man har vägrat att lyssna på mig, säger El Hayek.

Lars El Hayeks parti vill att han ska lämna sina politiska uppdrag, som bland annat innefattar ordförandeposten för S i Halmstad. Gör han inte det kommer han att bli en politisk vilde i fullmäktige. Men Lars El Hayek har ännu inte tagit ställning till det.

– Just nu måste saker falla på sin plats och processer måste inledas, jag kommer att ta ställning till det senare.

Det olämpliga beteende som El Hayek anklagas för beskrivs inte närmare. Men processer för att reda ut anklagelserna har börjat, och socialdemokraterna i Halland ser allvarligt på situationen.

– Vi har enhälligt i styrelsen för Socialdemokraterna i Halland beslutat att stänga av honom. De uppgifter vi har fått till oss ser vi som mycket trovärdiga och allvarliga, säger Ronny Löfquist, ordförande för Socialdemokraterna i Halland.

Lars El Hayek säger att han inte fått en chans att framföra det han varit med om. Stämmer det?

– Det stämmer inte. Vi hade ett långt samtal där jag presenterat uppgifterna för honom. Så han fick gott om tid. Två dagar hade vi sammanträde där vi fattade beslutet om att utesluta honom och vi är helt eniga i distriksstyrelsen, svarar Ronny Löfquist (S).

Klicka på klippet ovan för att höra mer om hur Lars El Hayek ser på anklagelserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer