• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

  • Viktigt meddelande:

    Det brinner i Brunnsberg i centrala Varberg. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Lastbilsolycka blockerar E6 norr om Halmstad

En lastbil körde in i mitträcket på järnvägsbron utanför Getinge och trafiken blockerades under en tid i fredagsrusningen.

SOS Alarm larmade ut räddningstjänsten klockan 17.22 på fredagen. Olyckan ska ha inträffat på bron där E6 går över järnvägen i höjd med Getinge, norr om Halmstad.

– Lastbilen har kört in i mitträcket och olyckan blockerar åtminstone södergående körfält. vi kommer troligen behöva stänga av trafiken, åtminstone tillfälligt under räddningsarbetet, sa Peter Karlborg, vid räddningstjänstens ledningscentral i Halmstad, strax efter olyckan.

Då var det osäkert hur länge olyckan skulle påverka trafiken under fredagskvällen. Men det visade sig vara snabbt åtgärdats.

– Chauffören kunde själva förflytta lastbilen till ett säkrare ställe. Det var ett däck som hade exploderat, säger Peter Karlborg omkring en timme efter olyckan.

Ingen person kom till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer