700 000 av skattebetalarnas pengar har spenderats, men problemet i Stockån ligger kvar. I klippet ser du Falkenbergs kommunchef Lars Fröding berätta vart pengarna har gått. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Kommunens svar på kritiken: ”Vi har haft en flyktingkris och en pandemi”

Uppdaterad
Publicerad

Falkenbergs kommun borde inte tagit på sig uppdraget att skapa fria fiskvägar för laxen i Stockån, det anser kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S). Han är idag självkritisk och säger att projektet har tagit alldeles för lång tid, men att allt ansvar inte ligger hos kommunen.

Falkenbergs kommun accepterade uppdraget och tog emot pengarna av länsstyrelsen 2015 och sedan dess har kommunstyrelsen ansvarat för projektet.

Att det dragit ut på tiden beror, enligt kommunchefen Lars Fröding, på flyktingkrisen och coronapandemin som tvingat kommunen att omprioritera.

Kommunen tilldelades en miljon kronor för att åtgärda problemet, nu har nästan alla pengar spenderats, men ännu finns ingen fri väg förbi dammen i Okome , där det idag är tvärstopp för laxen.

I klippet förklarar kommunen var pengarna har tagit vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.