Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tillgänglighet för rörelsehindrade barn stod i fokus när lekplatsen i Norre Katts park renoverades – men kompisgungan är inte populär hos 6-årige Konrad som vill upp efter någon minut. Foto: Ella Daneshmand/SVT

Kritik mot Halmstads lekplatser: få saker för funktionshindrade barn

Uppdaterad
Publicerad

Lekplatsen i Norre Katts park skulle bli en lekplats för alla barn. Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar blev inbjudna för ge synpunkter, däribland 6-åriga Konrads mamma. Men 4 miljoner kronor senare och en sprillans ny lekplats får CP-skadade Konrad fortfarande sitta och titta på när de andra barnen leker.

Lekplatsen i Norre Katts park i Halmstad genomgick förra året en större uppgradering där fokus skulle ligga på tillgänglighet för rörelsehindrade barn.

Resultatet  blev ett nio meter högt klättertorn med bland annat en tubrutchkana. Delar av lekplatsen är även anpassad för barn med funktionsnedsättning men för Konrads del är det enda användbara på hela lekplatsen karusellen, resterande lekredskap kan han inte använda.

– Det finns ingen lekplats i Halmstad som vi vill vara på mer än fem minuter, säger Konrads mamma Victoria von Uckermann.

Klicka på klippet för att se Victoria berätta om svårigheterna för Konrad att leka på den nyrenoverade lekplatsen.

Kungsbacka kommun

  • 14 av 37 lekplatser

Varberg kommun

  • 37 av 73 lekplatser

Falkenberg kommun

  • 11 av 37 lekplatser

Hylte kommun

  • 1 av 14 lekplatser

Halmstad kommun

  • 19 av 100 lekplatser

Laholm kommun

  • 4 av 49 lekplatser

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer