Lennart Edenpalm bor i närheten av en återvinningsstation i Varberg. Enligt honom är den ofta nedskräpad. Foto: Privat

Lennart bor granne med en återvinningsstation

Uppdaterad
Publicerad

Lennart Edenpalm bor i närheten av en återvinningsstation i Varberg. Enligt honom är den ofta nedskräpad vilket orsakar problem i hans vardag.
– Vi får in råttor som springer i trädgården. Sen händer det att folk sätter sig och bajsar vid återvinningsstationen. Det är inte så trevligt när man bor i närheten, säger Lennart Edenpalm.

Han bor i ett villaområde i Tranelyckan. I direkt närhet av hans bostad finns en återvinningsstation och den missbrukas rejält, menar Lennart.

– Folk dumpar allt möjligt där. Det är däck, motorolja, elprylar. Ja, praktiskt taget allt som saluförs i det här landet, säger han.

Platsen har varit problematisk i flera år förklarar Lennart. Läget har intensifierats sedan en annan återvinningsstation i närheten stängdes ner.

– Mer skräp slängs och containrarna blir snabbt fulla. När folk dessutom slänger mat lockar det till sig ohyra. För dem är ju det här rena kalaset. Grannen har vid ett tillfälle fått ringa Anticimex, berättar Lennart Edenpalm.

Vill ha kameraövervakning

Han menar att det främst är på nätterna som folk väljer att dumpa sitt avfall på stationen. Då och då händer även att klädcontainern plundras och att plagg som inte passar slängts på marken i högar.

– För några år sen sattes ett plank upp mellan stationen och min tomt så att jag slapp se skiten. Men sådana här återvinningsstationer hör inte hemma där det bor folk, säger Lennart Edenpalm.

Han menar att de borde placeras på avskilda platser och att de ska ha bestämda öppettider.

– Bäst av allt vore kameraövervakning, förklarar Lennart Edenpalm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer