– Den har kört ifrån oss vid flera tillfällen. Har man fem till sex hundra hästkrafter så är det inga problem, säger Thomas Fuxborg polisens presstalesperson Väst. Foto: Polisen och David Dahlström

Inbrottsligan flyr gång på gång i den svarta SUV:en

Publicerad

Polisen berättar nu om stöldligan som slår till under nätterna och som hittills alltid lyckats undkomma dem med hjälp av en kraftfull svart SUV.

– Det har hänt vid ett tiotal tillfällen. I natt var de i Falkenberg och fortsatte upp till Göteborg. Det är samma tillvägagångssätt varje gång. Vi misstänker att de även har en ”rek-bil” som spanar åt dem som utför stölden. Den svarta SUV:en körs fram, flera gärningsmän som är väl maskerade använder sedan kraftiga dieseldrivna vinkelslipar för att ta sig in. De tillgriper de varor som de lastar in i flyktbilen.

Enligt polisen har detta skett på ett tiotal ställen senaste veckorna.

– I Kållered, Borås, Mölnlycke, Göteborg. Det har pågått länge.

Under natten mot onsdagen misstänks samma liga ha slagit till mot en Willysbutik i Falkenberg och ett parfymlager i Högsbo i Göteborg.

Flyr i en kraftfull bil

Ligan använder en kraftig Range Rover med en stark motor på över 500 hästkrafter. Polisen och väktare har försökt förfölja de misstänkta tjuvarna, men utan framgång.

– Den har kört ifrån oss vid flera tillfällen. Har man fem till sex hundra hästkrafter så är det inga problem, säger Thomas Fuxborg polisens presstalesperson Väst.

Står det här ut för er inom polisen?

– Ja det gör det. Det sticker ut. De använder samma SUV varje gång, som vi misstänker står undangömd i ett garage dagtid, säger Fuxborg.

Polisen har flera videoupptagningar vid de tillfällen bilen används. Men någon helikopter har aldrig satts in trots att ligan härjat vid ett tiotal tillfällen.

– De brukar slå till natten mellan söndag och måndag. Vi har inte haft någon helikopter i luften vid de tillfällena, säger Thomas Fuxborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer