Lugnt valborgsfirande i Halland – Polisen: ”Går inte att jämföra”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en ovanligt lugn valborg för polisen i Halland. Firandet beskrivs som en vanlig fredagkväll med en del fyllerier och bränder av mindre omfattning.

– Det går inte att jämföra med en vanlig valborg, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Enligt polisen verkar hallänningarna ha lyssnat till myndigheternas råd och undvek stora valborgsfiranden.

– Många evenemang har varit inställda och folk är uppmanade att inte röra sig i offentliga miljöer så man har inte samlats i parker eller på gatorna. Sen har det inte varit så bra väder så det kanske är en kombination av det, säger Anna Göransson.

Två bränder

Men helt händelselöst har det inte varit i länet. I Varberg brann det i en container i ett villaområde. Till en början ska det ha funnits en viss spridningsrisk men branden kunde släckas. Polisen misstänker att branden inte startat av sig själv och skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

Runt två-tiden ryckte räddningstjänsten ut till en brand i ett hus i Kungsbacka. De boende kunde ta sig ut men ska ha fått rökskador. Huset ska ha spärrats av för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.