Foto: TT

Sportbil stulen från garageuppfart

Uppdaterad
Publicerad

Sportbilen som är värd drygt en miljon kronor försvann spårlöst under natten när den stod parkerad utanför ägarens hus i Onsala. Hur den har stulits är en gåta.

Bilen hade tidigare setts vid klockan halv tolv under tisdagskvällen, men när familjen vaknade vid halv fyra på onsdagsmorgonen märkte de att deras bil av märket Porsche Panamera var försvunnen.

– De tror att det är någon som på något sätt har rullat i väg den eller lyft och lastat den. De menar att deras hund hade vaknat om den startats på plats. Vilket inte låter orimligt att hunden skulle göra, då jag misstänker att det är en del hästkrafter i den, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

SVT Nyheter Halland har tidigare berättat om BMW-stölder, men att stjäla en Porsche utan nycklar eller spårningsutrustning är enligt Thomas Fuxborg något nytt.

– Om bilen skulle dyka upp någonstans så är den nog på väg ut från landet, eller så har den tagits till en annan plats och plockats i delar, säger han.

I nuläget finns ingen misstänkt för vad som rubriceras som stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.