Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förstanamnet Sandra Johansson (M) har ingått samarbete med Centerpartiet. Inget avtal är skrivet med Sverigedemokraterna men hon är öppen för samtal med dem. Foto: Kristian Åkergren/SVT

M och C fortsätter som opposition i Falkenberg

Publicerad

Oppositionen i Falkenberg är nu bestämd. Moderaterna och Centerpartiet fortsätter samarbeta och tecknade nyss ett samverkansavtal. Men Sverigedemokraterna lämnas utanför – trots att trion hade samlat tillräckligt med mandat för en majoritet.

– Vi moderater har inga problem att samtala med SD, men det har däremot C. Vi tre hade aldrig kunnat få ihop ett samarbete som funkar långsiktigt, säger Sandra Johansson, förstanamn och snart nytt oppositionsråd i kommunen.

Moderaterna har 11 mandat medan Centerpartiet har 10. Hade de gått ihop med Sverigedemokraterna hade de trion haft sammanlagt 31 mandat av 61, vilket hade varit mer än Framtid Falkenbergs 27.

I klippet ger Sandra Johansson (M) sin syn på det politiska läget samt framtiden för Falkenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet