Lusten till att äta räkor försvann när Madeleine såg den fula fisken. Foto: privat

Madeleine hittade ful fisk bland räkorna

Uppdaterad
Publicerad

Lusten till att äta räkor försvann när Madeleine från Halmstad öppnade påsen. Bland räkorna låg en ful fisk.

När Madeleine sent på onsdagskvällen kom hem med räkpåsen från affären i Halmstad och lade dem i durkslaget så låg fisken mitt bland räkorna.

– Där ligger det äckliga kräket, grådaskig och lång, stor som två räkor. Jag blev äcklad och funderade på vad det var för något, säger hon.

Bad om råd på Facebook

Madeleine började direkt efter upptäckten googla på vad det var för något, men svaren skiftade. När hon la upp en bild på Facebook och frågade en fiskkunnig fick hon svar. Det var ett slags simpa. Enligt hennes vän är det inte helt ovanligt att de slinker med bland räkorna.

– Jag tycker det är för jävligt, hur kan det hända? Jag har läst att folk hittar saker i salladspåsar, men det här var något nytt. Mina barn skrek gemensamt i mina öron att nu blir vi veganer, säger Madeleine.

Vad gjorde du av innehållet?

– Det var äckligt, så jag slängde alltihop. Jag hade då inte ätit räkorna, man vet ju inte om det var en giftig fisk. Nu kommer jag inte köpa räkor på ett bra tag, men kräftor kommer jag iallafall äta. Så länge jag inte hittar något bland dem också.

Företaget svarar

Företaget som levererar räkorna svarar i ett mejl till SVT Nyheter Halland att de förstår obehaget som Madeleine och hennes familj upplevde. De svarar också att det är mycket ovanligt att annat än räkor kommer med i förpackningarna, men eftersom det handlar om naturprodukter så kan det någon gång komma med någon enstaka fisk.

Enligt företaget är det helt ofarligt och påverkar inte kvalitén av räkorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.