Foto: TT arkivbild

Mamman: ”Han älskar tåg”

Publicerad

Mamman till den fyraårige pojke som själv tog tåget från Falkenberg till Munkedal under gårdagen är idag lite chockad, men vill tacka alla som ställde upp och hjälpte till.

– Det var första gången han gick iväg själv, säger pojkens mamma när SVT nyheter Halland pratar med henne på söndagsförmiddagen.

Det var 15-tiden igår som en 4-årig pojke anmäldes försvunnen i Falkenberg. Under ett besök på matbutiken Willys var han plötsligt försvunnen.

Pojkens anhöriga letade i en halvtimme innan de tillslut kontaktade polisen som genast satte in tio radiobilar och polishelikopter i letandet. Även organisationen Missing people rustade upp för skallgång.

Åkte tåg

Men vid 19-tiden samma dag fick historien ett lyckligt, om än lite oväntat, slut. Den 4-åriga pojken hade tagit tåget från Falkenberg till Munkedal.

– Polisen säger att han måste bytt tåg i Göteborg, men man kan ju knappt tro att en 4-årig pojke skulle klara det, säger pojkens mamma som inte vill gå ut med sitt eller pojkens namn.

Den kvinna som upptäckte honom på tåget berättar för andra medier att han sprang omkring på tåget och var glad. Något som inte förvånar mamman.

– Han älskar verkligen nya människor, och han är en väldigt glad kille.

Vad sa han till dig när ni sågs igen?

– ”Hej mamma”, sen blev han väldigt trött och somnade direkt.

Ännu har hon inte fått någon förklaring till försvinnandet från sin son men hon berättar att han är fullkomligt besatt av tåg.

– Han älskar tåg. Det är bara tåg, tåg, tåg, säger hon.

Vill tacka alla

Hon säger att det var en obeskrivlig glädje när de fick beskedet om att han hittats, men säger också att hon är lite chockad. Idag ska hon sätta sig ner med sonen och prata om händelsen. Nu vill hon tacka alla de som samlades för att leta efter hennes son.

–Tack för alla som var så fantastiska. Tänk i vår lilla stad att människor är så snälla och hjälpsamma. Det känns jätteskönt, säger hon. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer