Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linda Aldengran välkomnar utredningen, men uttrycker oro över vissa aspekter som behöver hanteras. Hör mer i klippet. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Mammans kamp för rätt stöd till barn med NPF-diagnos – positiv till nationell samverkan: ”Mer jämlikt”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Aldengran upplever att det varit en kamp att få rätt stöd i skolan till hennes två söner har adhd och autism. Hon välkomnar regeringsutredarens nya förslag om större nationell samverkan för insatserna.

– Det blir förhoppningsvis mer jämlikt mellan skolorna, säger hon.

Hör mer om Linda Aldengrans erfarenheter i klippet ovan.

Familjen bor utanför Halmstad och sönerna har gått i skola i kommunen. I flera perioder har mamman Linda Aldengran behövt kämpa för att barnen skulle erbjudas rätt insatser.

I dag går sönerna ett anpassat program på gymnasiet för personer med autism.

Linda Aldengran är ordförande i Attention i Halmstad, Laholm och Hylte, en intresseorganisationen för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

När hon hör om utredningen som nu läggs fram till regeringen reagerar hon positivt, men betonar vikten av att inte glömma individnivån i processen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.