Polisens tekniker på plats i Kungsbacka på torsdagen. Foto: Lennart Benson

Man anhållen misstänkt för mord i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern hittades i somras död i sitt hem i Kungsbacka. En tidigare gripen men frisläppt man har nu anhållits på nytt misstänkt för mord. Samtidigt har polisen släppt den man som suttit anhållen för samma mord fram tills nu.

Det var i slutet av augusti som mannen i 60-årsåldern hittades död i sitt hem i Kungsbacka. Två män, i 60- respektive 50-årsåldern, greps tämligen omgående och delgavs misstanke om mord.

Den ene mannen anhölls senare medan den andre försattes på fri fot, även om misstankar mot honom kvarstod.

Stärkta misstankar

Nu har misstankarna mot den senare stärkts och han anhölls under fredagen, misstänkt för mord.

Samtidigt har misstankarna mot den tidigare anhållne mannen försvagats. Han frigavs på torsdagen, men är fortfarande misstänkt för inblandning.

– Den yngre av männen frigavs igår då misstankarna har försvagats, men de kvarstår dock. Mot den äldre mannen har misstankarna stärkts och han anhölls i sin frånvaro igår. Idag frihetsberövades han och anhölls misstänkt för mord, uppger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Polisen förtegen

I övrigt är man förtegen om utredningen men har tidigare sagt till SVT Nyheter Halland att det finns kopplingar mellan de båda misstänkta och såväl offret som brottsplatsen.

Möjligt motiv till mordet är heller inget man vill uttala sig om från polisens sida.

Se klippet från SVT Nyheter Halland 29 augusti:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.