Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se området med de höga masterna utanför Varberg där dödsfallet inträffade – under söndagen var området fortfarande avspärrat för en teknisk undersökning. Foto: Christian Nilsson & Peter Osterberger/SVT

Man död efter fall från 127 meter hög mast i Varberg – två hann rädda sig undan

Uppdaterad
Publicerad

En man har omkommit efter att ha fallit ner från en 127 meter hög mast i samband med att en hiss rasat i Varberg. En förundersökning om vållande till annans död genom arbetsplatsolycka är nu inledd. Innan hissen rasade befann sig tre män ombord.

Det var under lördagen som en man avled i samband med att en arbetshiss kraschade. I hissen befann sig även två andra personer som lyckades rädda sig.

Händelsen inträffade i Hunnestad, nära E6:an utanför Varberg, och platsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning.

– Mannen var hemmahörande i ett annat europeiskt land, de uppgifter jag har är att han föll ner från en hög mast, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Ingen misstänkt

En förundersökning om vållande till annans död genom arbetsplatsolycka är inledd. Förundersökningen leds av åklagare Roger Olsson.

– I nuläget är ingen misstänkt. Den tekniska undersökningen kommer utreda mer om vad som hänt, säger han till P4 Halland.

Hur tog sig de två andra personerna ut från arbetshissen?

– De ska ha tagit sig ut ur hissen innan den rasade, exakt hur vet jag inte, säger Roger Olsson.

Anställd hos en underentreprenör

Camilla Lugnet, vd för Stiftelsen Världsarvet Grimeton som äger anläggningen, säger till SVT Nyheter att det är första arbetsplatsolyckan med dödlig utgång under stationens nästan 100-åriga historia.

– Den avlidna var anställd hos en underentreprenör. Då vi fortfarande inte vet vad som inträffat kan vi idag inte heller uttala oss kring vad som gått fel, tillägger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer