Foto: TT (arkiv)

Man döms för våldtäkt mot 11-åring

Publicerad

Den 23-årige mannen lurade ut flickan till en skogsdunge och våldtog henne. Därefter hotade han att skada hennes familj om hon berättade för någon. Nu döms han för flera våldtäkter mot barn.

Det var när flickan stod och väntade på bussen i Halmstad som mannen körde fram med bilen om hon ville ha skjuts. Han sa att han var en arbetskamrat till flickans mamma, och körde därefter henne till en skogsdunge där han våldtog henne. Vid den första våldtäkten var målsäganden 11 år gammal.

Hotade att publicera nakenbilder

Mannen fortsatte därefter att kontakta flickan, och våldtog henne vid upprepade tillfällen under 2017 och 2018.

I samband med våldtäkterna har 23-åringen drogat flickan och hotat att publicera nakenbilder på henne och skada hennes familj om hon skulle berätta om händelserna.

Mannen säger att han trodde att målsäganden var över 15 år. Han döms för våldtäkt mot barn med påföljden fem års fängelse och utvisning, och ska betala 230 000 kronor i skadestånd till flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.