Under onsdagen inträffade en arbetsplatsolycka i Steninge utanför Halmstad. En man som utförde arbete åt företaget Eon fick ström genom kroppen och drabbades av brännskador. Foto: TT

Man fick brännskador vid arbetsplatsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen inträffade en arbetsplatsolycka i Steninge utanför Halmstad. En man som utförde arbete åt företaget Eon fick ström genom kroppen och drabbades av brännskador.

Mannen fördes först till Hallands sjukhus i Halmstad och sedan vidare till brännskadekliniken i Linköping. Det är ännu oklart vilka skador han fått, men enligt företaget ska han ha varit i kontakt med kollegor.

– Det är ett allvarligt misslyckande i vårt säkerhetsarbete när personer skadar sig vid arbete hos oss. Vi hoppas att tillfrisknandet ska gå fort för den drabbade och vi kommer naturligtvis att göra en grundlig utredning för att förhindra att detta ska ske igen, säger Johan Aspegren, kommunikationschef Eon elnät, i ett pressmeddelande.

Företaget uppger att olyckan har anmälts till Elsäkerhetsverket och Arbetsmiljöverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.