Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Carina Uvenfeldt, chef för förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs kommun berättar i klippet varför de fattade misstankar mot mannen. Foto: Rebecka Block/SVT

Man fejkade sexskandal för att bli utköpt av Varbergs kommun

Uppdaterad
Publicerad

En man, som anställts av en skola i Varbergs kommun, påstod sig vara inblandad i en sexskandal. Han ville därefter bli utköpt av kommunen. Istället blev han polisanmäld misstänkt för bedrägeri.

Två veckor innan mannen skulle börjat sin anställning kom ett mejl till kommunen där det påstods att mannen varit berusad, tafsat på en konfirmand och uttryckt sig rasistiskt under ett konfirmandläger. Händelsen skulle ha filmats.

Sedan kom ytterligare mejl som påstods komma från föräldrar som sade sig vara oroade över att mannen skulle jobba i kommunen. 

Kommunen misstänkte brott

Efter detta ska mannen själv ha föreslagit kommunen att de skulle köpa ut honom för tre månadslöner.

Men Varbergs kommun blev misstänksamma och mannen är nu polisanmäld. Något som Hallands nyheter var först med att rapportera.

I klippet hör du varför kommunen började ana oråd

Mannen ska tidigare gjort liknande bedrägeriförsök i flera kommuner och även lyckats få ut pengar från Kungälvs kommun, enligt uppgift från Kungälvsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.