Man knivskuren i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades till Falkenbergs järnvägsstation under fredagskvällen efter ett larm om att en bussförare blivit knivskuren i armen. En person är anhållen och på söndagen gick polisen ut med att man söker tips från allmänheten.

Larmet kom in strax efter nio på fredagskvällen och på plats hittade polisen en knivskadad bussförare som fördes till sjukhus med ambulans.

– Det var en person ombord på en buss som uppmärksammade föraren om att det var någon som klottrade och förstörde inredning ombord på bussen. I samband med att chauffören konfronterar gärningspersonen så uppstår bråket utanför bussen och chauffören blir knivskuren i armen, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

– När vi kommer dit griper vi den här misstänkta gärningspersonen under tumultartade omständigheter, säger Fredrik Svedemyr.

Utreds som mordförsök eller grov misshandel

Nu sitter gärningspersonen anhållen misstänkt för mordförsök alternativt grov misshandel. Bussen är tagen i beslag för teknisk undersökning och under lördagen fortsätter polisen utredningen och håller även förhör.

I samband med händelsen stoppades tågtrafiken tillfälligt då polisen bland annat behövde arbeta vid tågspåren.

Tillståndet för den skadade är oklart.

På söndagseftermiddagen gick polisen ut med en efterlysning på sin hemsida där man uppmanar personer som gjort iakttagelser eller har andra tips att kontakta polisen via 114 14 eller via polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.