Man skjuten i Laholm – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern blev under lördagsnatten skjuten i Laholm. Mannen lyckades själv ta sig till ett bostadshus där han krossade en fönsterruta och väckte de boende som kunde larma polisen.

– Just nu finns det ingen misstänkt, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Det var vid 01:45-tiden på lördagsnatten som en man tog sin in i ett bostadshus i närheten av Lilla Tjärby camping i Laholm. Mannen krossade en ruta och väckte de boende i huset för att få hjälp.

– Det visade sig att han blivit beskjuten i buken, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Mannen avfördes med ambulans till sjukhuset i Halmstad men enligt polisen ska han inte haft livshotande skador.

Ingen misstänkt

Polisen har fått uppgifter om att skjutningen ska ha inträffat i närheten av campingen i Lilla Tjärby men i nuläget har man ingen misstänkt för brottet.

– Vi har inga uppgifter om hur många det ska ha varit och vi vet inte exakt hur det ska ha gått till. Just nu finns det ingen misstänkt. Men vi har uppgifter om var det ska ha hänt och där ska vi göra en teknisk undersökning under dagen.

Polisen hoppas också kunna höra offret under dagen.

– Han har nog opererats nu men vi får se när vi kan höra honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.