Stenfalksvägen i Falkenberg. Foto: SVT

Måndagskvällens stök i Falkenberg tros vara isolerad händelse

Publicerad

Under måndagskvällen larmades polisen till Stenfalksvägen i Falkenberg efter att flera boende hört av sig om ungdomsgäng som eldat och kastat sten. Till en början kunde det inte uteslutas att händelsen hör ihop med förstörelsen i Göteborg, men under dagen har polisen blivit mer säker på att det rör sig om en isolerad händelse.

– Jag tror på att brottsdatumet var en tillfällighet. Vi har anledning att tro att det inte hänger ihop med det som hände i Göteborg eftersom vi har haft problem på Stenfalksvägen tidigare med bränder och stenkastning, säger Johan Sundin, förundersökningsledare i polisområde Falkenberg.

Så sent som natten mot måndagen skickades polisen till området då någon eller några lagt ett bildäck och ett gäng plankor i en hög och tänt på.

Ingen anmälan upprättad

Men polisen har inte hittat några bevis på att det eldats kvällen mot tisdagen, trots att inringarna har uppgett det.

– Även om vi inte hittat bevis kan det mycket väl vara så att de har eldat, säger Johan Sundin.

 Några krossade fönsterrutor har inte heller lokaliserats.

Kan ej utesluta helt

Det har ännu inte upprättats någon anmälan och det finns heller ingen misstänkt.

– Jag tror det rör sig om en isolerad händelse. Men man kan aldrig utesluta hundraprocentigt att det hör ihop med händelserna i Göteborg, säger Anders Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.