Se Martins finurliga sätt att locka fram solen en mulen kväll. Foto: Martin Johansson

Martins videoklipp ska ge hopp om sol

Uppdaterad
Publicerad

Högsommarvärmen är borta och nu väntar en molnig och kyligare vecka som avslutas med en regnig söndag. Men det finns hopp om sol, menar Martin Johansson från Falkenberg som spelade in ett videoklipp som lockat till munterhet i sociala medier.

– Västkustbor blir lite sorgsna när solen försvinner, säger han.

Stora delar av landet hade förra veckan strålande sol och högsommarvärme. Nu har temperaturerna sjunkit och solen gömmer sig bakom moln. Och så kommer det att se ut i veckan. Falkenbergsbon Martin Johansson vill däremot inge lite hopp till de som saknar solen. I ett filmklipp sätter sig Falkenbergsbon Martin Johansson på en gråmulen strand och tittar på en animerad bild över en solnedgång.

– Västkustbor blir lite sorgsna när solen försvinner så jag ville ge lite hopp. Solen kommer ju tillbaka, säger Martin Johansson som laddade upp filmklippet i en Falkenbergsgrupp på sociala medier.

Mer regn i hela landet

Flera hundra har reagerat på filmklippet som ser ut att ha bidragit med lite värme i ett just nu ganska gråmulet Halland. För helgens somriga temperaturer är som bortblåsta. Och så är det i hela landet.

Tora Tomasdottir, meteorolog på SVT Foto: SVT

– I södra delarna av Sverige kommer det att vara 15-20 grader som varmast mitt på dagen. I norr är det minusgrader på nätterna och fem till tio grader på dagarna. I Svealand regnar det så där är det sämre väder, om man säger så, berättar Tora Tomasdottir, meteorolog på SVT.

I söder kan solen titta fram en stund på torsdag och på söndag kommer regnet till södra Sverige.

– Det kan bli ett rejält regnområde med en hel del vatten, och det behövs ju då det är väldigt torrt.

LÄS MER: Så får du SVT Nyheter Hallands nyhetspushar i appen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.