Mattias Karlsson. Foto: Bildbyrån.

Mattias Karlsson lämnar HBTK

Uppdaterad
Publicerad

26-årige bordtennisspelaren Mattias Karlsson lämnar nu hemmaklubben HBTK för att gå över till AS Pontoise-Cergy i Frankrike. Detta eftersom det dröjt med ett besked från ligan i Malaysia.

Mattias Karlsson har varit en eftertraktad spelare den senaste tiden. Klubbar i både Frankrike och Tyskland har ryckt i honom i förhoppning att värva svensken. Inte så konstigt kanske med tanke på att 26-åringen nu är rankad som 20:e bäste spelaren i världen.

Till slut föll dock lotten på Pontoise-Cergy, en klubb som Mattias Karlsson spelat för tidigare i karriären.

Tråkigt att lämna Halmstad

– Jag var där för två säsonger sen. Till nästa säsong tänker jag komma tillbaka. Jag trivdes bra där och det blir en bra utmaning för mig. Jag behöver komma ut och få bra matcher, säger han.

Men att lämna HBTK är inte helt lätt. Hemmaklubben fanns naturligtvis med i tankarna när han fattade beslutet.

– Det är klart det är tråkigt att lämna Halmstad.

Deltar i VM

Mattias Karlsson har kombinerat sitt spelande i Sverige med ligan i Malaysia. Förhoppningen var att få spela där även till hösten, men eftersom beskedet har dröjt var han tvungen att fatta ett beslut.

Finns det chans att du återvänder till HBTK?

– Absolut gör det det. Om eller när jag spelar i Sverige igen är Halmstad den klubben som jag skulle vilja spela för, säger Mattias Karlsson.

Fem timmar pingis dagligen

Innan han sticker till Frankrike ska han även möta Söderhamn i SM-semin den åttonde maj. Målet är att senare knipa guldet. Längre fram ska han också representera Sverige i VM.

– Kul att spela på hemmaplan i en stad jag bott åtta år i. Formen känns bra. Det blir fem timmar pingis varje dag nu, säger Mattias Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.