MC-förare dog efter krock – förare av hjullastare döms

Uppdaterad
Publicerad

Det var i juni som en MC-förare i 60-års åldern kolliderade med en hjullastare. Nu döms föraren av hjullastaren för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Det var den 27 juni utanför Falkenberg som föraren av hjullastaren svängde över mittlinjen. I mötande körfält kom motorcyklisten som träffade det tunga fordonet och dog omedelbart. Enligt föraren som är i 20-års åldern såg han inte motorcykeln när han svängde och han tycker att den gick i en väldigt hög hastighet. Men enligt ett vittne som låg bakom motorcyklisten gick låg denne i laglig hastighet på 70-sträckan som olyckan skedde på.

Döms för vållande till annans död

Varbergs tingsrätt anser att det är styrkt att MC-föraren låg i en korrekt hastighet och dömer därför mannen i 20-års åldern för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik. Tingsrätten menar också att det saknas anledning till att mannen fortsatt ska göra sig skyldig till brottslighet och dömer honom därför till villkorlig dom och dagsböter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer