Mikaela Waltersson (M) Foto: SVT

Mikaela Waltersson (M) vald till regionsstyrelsens ordförande

Uppdaterad
Publicerad

Under Moderaternas sammanträde på onsdagskvällen valdes Mikaela Waltersson (M) fram till regionsstyrelsens ordförande. Detta efter att Mats Eriksson (M) meddelat att han lämnar sina uppdrag för Region Halland den sista mars 2018.

Mikaela Waltersson valdes fram av en enhällig regiongrupp.

– Jag känner mig oerhört glad och hedrad att bli föreslagen att få fortsätta leda och utveckla Region Hallands verksamhet, säger Mikaela Waltersson (M), i ett pressmeddelande.

Det slutgiltliga beslutet fattas på regionfullmäktige i februari.

”Tar mig an uppgiften med stor ödmjukhet”

– Det är givetvis mycket att leva upp till efter Mats Eriksson som gjort ett mycket bra jobb, både regionalt och nationellt, och jag tar mig an uppgiften med stor ödmjukhet, säger Mikaela Waltersson.

Inger Svensson, nu ledamot i Driftnämnden Hallands sjukhus, valdes som efterträdare för Mikaela Waltersson som ordförande för Driftnämnden Hallands sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.