”Ofattbart att någon skulle göra så här” Foto: SVT

Miljökämpe fick sitt hem vandaliserat

Publicerad

Laholmsborna Gunvor och Tore Petersson utsattes förra veckan för vandalisering av sitt hus i Mellbystrand. Gunvor tror att händelsen har att göra med hennes miljökamp.

– I ärlighetens namn kan jag erkänna att jag är lite rädd, säger hon.

Det var en kväll förra veckan när Gunvor Petersson skulle gå och lägga sig som någon eller några slog till mot hennes hus och bil i Mellbystrand.

– Plötsligt hörde jag hur fönster på huset och bilen krossades. Jag gallskrek för att försöka skrämma i väg dem. Jag fick aldrig syn på någon, säger hon.

”Har blivit hotad förr”

Gunvor är en av grundarna till Strandmiljö Laholm och är förknippad med föreningens kamp för få stopp på biltrafiken på stranden i Mellbystrand. Hon tolkat dådet mot henne som ett sätt att försöka skrämma henne, något som Hallandsposten var först med att berätta.

– Jag har aldrig blivit så här grovt utsatt men jag har hört att jag ska sluta kämpa för att få stopp på biltrafiken på stranden. Så det är klart jag tror det beror på det. Jag har blivit hotad förr, men verbalt, säger hon.

Flera fönster krossade

Flera fönster på hennes fordon på uppfarten hade krossats och alla fyra däck var punkterade. Garagefönstret och köksfönstret hade också krossats.

– I ärlighetens namn kan jag erkänna att jag är lite rädd. Min man råkade göra något ljud från sig igår och då kände jag hur jag ryckte till. Det har satt sig, säger hon.

Gunvor slog larm på onsdagsnatten och polisen kom till bostaden inom en halvtimme. Polisen letade efter fingeravtryck eller DNA, men i nuläget finns inga misstänkta. Polisen har svårt att kommentera motivet till brottet.

– Vi vill inte spekulera i det utan vi arbetar nu med en teknisk undersökning för att säkra eventuella fingeravtryck eller DNA från platsen, säger Jenny Jerrhage Lundquist till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.