Anna Sjövall, chef på teater Halland och Mina Dennert, som startat nätverket ”Jag är här”. Foto: Jonatan Fernström

Mina Dennert hotad inför föreläsning

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen skulle Mina Dennert som startat nätverket ”Jag är här” ha föreläsning på teater Halland. I samband med detta har både teatern i Varberg och Mina hotats och säkerhetsvakter kjallats in.

Mina Dennert är från Kungsbacka och startat nätverket ”Jag är här” på sociala medier. Nu har alltså både Mina personligen tagit emot hot och folk har även hört av sig till teatern om att personer kommer försöka avbryta föreläsningen, detta uppger P4 Halland.

– Det är så svårt att förstå varför hon har blivit hotad. Hennes grupp på sociala medier motverkar hat och hot och handlar om att ha god ton. Förstår inte alls varför det är så kontroversiellt, säger Anna Sjövall, chef på teater Halland.

”Var hur lugnt som helst”

Strax efter klockan 20.30 var torsdagens föreläsning med Mina Dennert klar på teatern.

– Ja men det var hur lugnt som helst. Det var inga problem alls. Det var bara folk som sitter vid sina datorer som sedan inte kommer hit. Skönt, säger Anna Sjövall.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.