Misstänkt cyklande blottare i badbyxor i Kungsbacka åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Mannen ska ha cyklat runt på gång- och cykelstråk och valt ut sina offer slumpmässigt. Nu åtalas den 65-årige mannen vid Varbergs tingsrätt för tre fall av sexuellt ofredande i Kungsbacka.

Enligt en av de utsatta kvinnorna ska mannen ha rullat långsamt förbi henne på sin cykel. Han ska då ha ropat om hon vill se hans penis, samtidigt som han haft könsorganet i handen.

I bevisningen finns mobilfilm och flera stillbilder tagna av kvinnorna, som ska koppla mannen till brottsplatsen. Den misstänkte mannen har haft sin cykel med sig vid flera av tillfällena. Den ska ha varit lätt för polisen att identifiera utifrån vittnesuppgifter.

Skällde ut blottaren

En av kvinnorna berättar i polisförhör:

– När vi går där så sitter en man på en bänk med sin cykel bredvid sig. Jag tittade på honom eftersom en man blottade sig för min kollega igår. Sen så kollade jag på honom och han kollade på mig, helt plötsligt visade han sin penis för oss. Jag blev riktigt förbannad och skällde ut honom.

– Jag var arg på hela situationen eftersom det har hänt innan. Han blev lite rädd och sa att jag skulle sluta skälla på honom. Han ställde sig till slut upp och knäppte sina byxor.

Kvinnorna yrkar alla skadestånd av mannen på 10 000 kronor var för kränkning.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.