Åklagare Klas Lundgren begärde mannen häktad. Foto: SVT

Man misstänkt för en rad nattliga sexofredanden – släpps

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen grep polis en man, i 20-årsåldern, efter misstankar om försök till våldtäkt. Han har sedan dess suttit anhållen men efter tisdagens häktningsförhandlingar släpptes mannen på fri fot. Fortfarande är han, på sannolika skäl, missstänkt för flera fall av sexuellt ofredande. Fem av händelserna ska ha inträffat samma natt.

Mannen är misstänkt för sex fall av sexuellt ofredande och alla ska skett i närheten av Laholmsvägen i Halmstad. Fem av fallen ska ha skett under natten mellan lördagen  och söndagen. En av händelserna ska ha skett en vecka tidigare.

Polispatrull sprang ifatt mannen

En händelse, under söndagen, rubricerades inledningsvis som försök till våldtäkt men är nu ändrad till sexuellt ofredande.

– Det är en för kvinnan okänd man som kommit fram till henne och tagit tag i henne fysiskt, sa polisens presstalesperson Jenny Widén, på söndagen.

Händelsen inträffade vid femtiden på söndagsmorgonen i centrala Halmstad. En polispatrull stannade sin bil efter att de fått syn på en en ung man och en kvinna vid Laholmsvägen i Halmstad. Polisens uppfattning var att kvinnan försökte värja sig från mannen. De kunde gripa honom efter en jakt till fots.

Nekar till anklagelserna

Mannen är nu misstänkt, på sannolika skäl, för sex fall av sexuellt ofredande. Han nekar till samtliga anklagelser. Efter tisdagens häktningsförhandlingar, i Halmstads tingsrätt, släpptes mannen på fri fot.

I klippet ovan hör du vad åklagare Klas Lundgren har att säga om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.