Nationella bombskyddet tar hand om det misstänkt farliga föremålet i Halmstad. Foto: Emma Walander

Misstänkt föremål hittat under bil – gator i Halmstad avspärrade

Uppdaterad
Publicerad

Polisens nationella bombskydd kallades på onsdagen till centrala Halmstad efter att en misstänkt farligt föremål hittats vid en parkerad bil.

– Föremålet kan ha placerats där någon gång från måndag kväll och fram till idag, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Klockan 11.40 på onsdagen kom samtal in till polisen om att föremålet låg i anslutning till en bil på en parkeringsplats vid korsningen Skansgatan-Kungsgatan.

– Området spärrades av och nationella bombskyddet kallades till platsen. De har nu tagit föremålet i beslag för teknisk analys, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Sladdnysta i påse

Vad föremålet var för något kan polisen i nuläget inte svara på.

På bilder som SVT Nyheter Halland tagit del av syns två personer ur nationella bombskyddet gå fram till bilen och plocka upp vad som liknar en nysta av sladdar. Detta läggs i en påse som tas med.

Polisen söker vittne

Polisen har startat en utredning om försök till allmänfarlig ödeläggelse och är nu intresserad av att ta del av iakttagelser från allmänheten.

– Det är oklart hur föremålet hamnat där. Vi är intresserade av vittnesuppgifter från måndag kväll och fram till idag, säger Anna Göransson på polisen.

Runt parkeringsplatsen finns både bostäder och företag. Men inga personer har evakuerats och ingen har kommit till skada, uppger polisen.

Avspärrningen hävdes vid halv tre på eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.