Händelsen utreds som misstänkt mordförsök och morbrand. Foto: SVT

Misstänkt mordförsök i Frillesås – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man knivhöggs under natten när han konfronterade två män som tänt eld på hans bil i Frillesås utanför Kungsbacka. En person är gripen misstänkt för mordförsök samt mordbrand. Både den gripne mannen och husägaren skadades i samband med händelsen och fördes till sjukhus.

Vid halv fyra-tiden vaknade familjen av att flera larm gått igång i huset. När de tittade ut såg de att deras bil brann och att två personer rörde sig vid den.

– Mannen i familjen går då ut, griper en av de här två personerna och blir i samband med det här ingripandet knivskuren. Personen som knivhögg mannen flydde platsen medan den andre blev kvar och gripen, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Den gripne gärningspersonen åsamkades brännskador och fördes till sjukhus med oklart skadoläge. Även ägaren till huset som knivskars fördes till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök samt mordbrand.

– Läget ser hyfsat bra ut att vi ska kunna hitta den andra personen då det finns flera vittnen, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.