Misstänkt motorsågsman jagas i Kungsbacka. Foto: SVT Grafik

Misstänkt motorsågsman gripen i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

En man uppges ha sprungit in på en bar i Kungsbacka med en igångsatt motorsåg i högsta hugg under måndagskvällen. Gästerna ska efter det ha flytt ut via bakvägen på baren. Mannen frihetsberövades under natten och händelsen rubriceras som olaga hot mot grupp.

– Det påminner om en dålig skräckfilm från 80-talet, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Händelsen inträffade runt sju-tiden under måndagskvällen. Den misstänkte mannen uppges ha lämnat platsen i en bil tillsammans med en annan person och är ännu på fri fot, men polisen ska ha fått in uppgifter om gärningsmannen. Vittnesuppgifterna om ifall det var en motorsåg eller ej går isär, men efter flera vittnesmål från baren är polisen säker på att det var en motorsåg han använde.

Händelsen rubriceras som olaga hot mot grupp. Ingen person uppges ha fått några skador i samband med händelsen.

– Vi visste först inte fall mannen hade en lövblås eller motorsåg. Men det pekar på att han hade en motorsåg, och efter vittnesuppgifter så kan vi säga att vi är säkra på det. Det är en väldigt stor skillnad på de två sakerna, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

”Påminner om en dålig skräckfilm från 80-talet”

Jakten på mannen, som uppgavs ha rymt i en bil tillsammans med en annan person, pågick under kvällen.

– Vi letar efter honom nu och vi kommer att hitta honom förr eller senare. Vi ser väldigt allvarligt på att man beter sig på det viset. De påminner om en dålig skräckfilm från 80-talet. Detta ska man inte kunna göra utan att det får konsekvenser.

Under tidig natt frihetsberövades en misstänkt man i 40-årsåldern. Efter förhör anhölls han av åklagare. En motorsåg har tagits i beslag och händelsen rubriceras som olaga hot mot grupp.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.