Misstänkt rattfyllerist försökte fly från polisen

Uppdaterad
Publicerad

Midsommarfirandet i Halland tycks ha fortsatt även under lördagskvällen. Natten till söndag stoppade polisen flera bilister som misstänks ha kört påverkade.

04:20 natten till söndag försökte en bil köra ifrån polisen i Linehed i Halmstad. Efter en kortare sväng hoppade två personer ut ur bilen och försökte springa därifrån.

– Föraren påträffades en bit bort. Han erkände direkt att han kört bilen och han fick följa med för provtagning misstänkt för rattfylla, säger polisens presstalesperson Jenny Widén till SVT Nyheter Halland.

Den andra personen försvann från platsen.

LÄS MER: Då kan du köra bil efter midsommarfesten

Lite tidigare under natten, vid kvart över tre, stoppades en bilist på Torggatan i Falkenberg. Föraren blåste positivt och fick följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

”Fler än vad man tror”

Runt midnatt stoppade polisen tre personer misstänkta för att vara drogpåverkade. Två i en bil vid Utblicken i Halmstad och en på Kustvägen i Laholm. Förarna i de båda fordonen är misstänkta för drograttfylla och fick följa med för provtagning.

– Det är skrämmande många som kör påverkade i trafiken. Vi inom polisen vet ju att det är fler än vad man tror och så här i midsommar är det ju en del rattfyllor, säger Jenny Widén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.