Foto: Mikael Berglund/Frilans

Misstänkt skottlossning i Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Enligt vittnesuppgifter från flera personer har någon avlossat ett vapen på Sloalyckan i Falkenberg. I nuläget finns inga kända personskador.

Händelsen ska ha inträffat på Utmarksvägen. Enligt uppgifter till polisen ska någon eller några personer lämnat platsen på en vit eller silverfärgad moped, troligen av ”skotermodell”. Det är osäkert hur många skott som ska ha avlossats. Ingen är gripen.

”Skjutit med skarpladdat vapen”

En förundersökning är inledd med rubriceringen försök till grov misshandel eller alternativt försök till mord. Polisen spärrade av platsen för teknisk undersökning och hylsor hittades senare på platsen. I nuläget finns inga belägg för att vapnet riktats mot någon person och enligt polisen kan därför brottsrubriceringen ändras.

– Vår bild av situationen är att man har skjutit med ett skarpladdat vapen på plats. Enligt insatschefen kan man i nuläget inte säga att man vet att gärningsmannen skjutit mot någon person eller någon fastighet, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Knackat dörr

Polisen arbetar vidare med att säkra vittnesuppgifter och har genomfört dörrknackning i området. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

– Oavsett vad som har hänt vet vi att vi har ett vapenbrott och vi tror det rör sig om någon typ av handelvapen. Rubriceringen kommer förmodligen ändras till grovt vapenbrott och ett grovt olaga hot, säger Stefan Gustafsson.

Misstänker ni gängkriminalitet?

– Det är för tidigt att säga det, säger Stefan Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.