Man misstänks för våldtäktsförsök på 12-årig flicka i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som ska ha ofredat en 12-årig flicka i Kungsbacka under onsdagen beskrivs vara mellan 25 och 30 år. Händelsen utreds som misstänkt våldtäktsförsök. Ingen är gripen.

Efter att polisen knackat dörr i området har de kunnat slå fast att det hela inträffade några minuter efter tolv på onsdagen. Då ska personer i närområdet ha hört flickans skrik.  

Polisen tar även hjälp av Noa, polisens nationella operativa avdelning, i utredningen samt kollar på liknande händelser.

– Det har varit något sexuellt ofredande och blottning den senaste tiden där vi kollar efter eventuella samband, säger Lars-Gunnar Perlinger, utredningsledare på grova brott i Halmstad.

Försökte dra med flickan

Flickan ska ha kommit längs en cykelväg när mannen närmat sig henne och försökte dra med henne utan att lyckas.

– Den här mannen har ofredat flickan sexuellt genom att ta på henne, berättade Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson, under onsdagen.

Hon ska ha fått en rispa i ansiktet, enligt polisen, men i övrigt klarat sig utan fysiska skador.

Håller förhör

Polisen har inlett en förundersökning om försök till grov våldtäkt på grund av flickans unga ålder. Under torsdagen höll polisen förhör med den 12-åriga flickan, där hon bland annat beskrev mannens ålder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.