De båda misstänkta männen nekar till anklagelserna. Foto: Polisen

Misstänkta taxikapare åtalas

Uppdaterad
Publicerad

När taxichauffören vägrade att köra männen vidare tog de bilnyckeln och slog ner henne. Nu åtalas de båda männen – 20 och 24 år gamla – för taxikapningen i Varberg.

Händelsen inträffade natten till den 8 september i år.

Taxichauffören har berättat att hon fick en bokning under natten och att två män hoppade in i bilen. De bad att bli körda först till en adress utanför Varberg och sedan till flera andra adresser runt om i Varbergs- och Kungsbackatrakten. 

När hon till slut vägrade köra runt dem längre ska den ene mannen ryckt åt sig bilnyckeln. Sedan ska de båda tillsammans ha slitit ut henne ur bilen, slagit henne och stulit taxibilen. Chauffören fick flera sår och blåmärken på kroppen och huvudet.

Blodet rann ner över ansiktet på henne så att hon till slut inte längre såg någonting, berättar hon i förhör med polisen.

Innan taxiresan urartade berättade den ene av dem sitt namn för taxichauffören. På det sättet kunde polisen gripa honom dagen efter och kumpanen ytterligare två dagar senare.

I bilder från taxibilens övervakningskamera syns två män som identifierats som de misstänkta.

De nekar ändå till brottsanklagelserna. Båda säger att de inte har något som helst minne av taxiresan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.