Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har en ökad barnfattigdom”, det är ett av skälen Michael Svensson (M) ger till att han lämnat in en motion om gratis skolfrukost i Falkenberg. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Moderaterna i Falkenberg vill införa gratis skolfrukost

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Falkenberg har skickat in en motion om att på försök införa gratis skolfrukost för att öka elevers prestationsförmåga och få upp kunskapsnivån.

– Skolan är viktig för att ge ungdomar en bra start i livet och detta kan vara en liten pusselbit, säger Michael Svensson (M).

”En bra skolgång är avgörande för Sveriges välstånd”. Så börjar den motion om gratis skolfrukost som Moderaterna i Falkenberg står bakom. De menar att de under den senaste tiden varit allt fler som vittnar om att elever kommer hungriga till skolan. Frukost i skolan tror de kan bidra till inlärningsförmågan.

”Skulle öka trygghet”

– Jag tror även det skulle öka trygghet och gemenskap. En bra start på skoldagen helt enkelt, säger Michael Svensson (M), 2:e vice ordförande i barn och utbildningsnämnden.

Socialdemokraterna har tidigare lämnat in en liknande motion som kommunfullmäktige avslog i augusti 2018.

Starta klippet för att se Michael Svensson (M) berätta mer om motionen och hur kommunstyrelsen ordförande Per Svensson (S) ser på den.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.