Mordmisstänkt frias

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten dömde den 23-årige mannen till livstids fängelse för mord på en 26-årig man i Falkagård i Falkenberg i oktober i fjol. I dag friades mannen av hovrätten.

– Olika domstolar kan göra olika bedömningar på samma material, säger hovrättsråd Britta Ekström till Västnytt. I det här fallet har det också tillkommit en del i utrdningen som inte tingsrätten hade tillgång till.

Hovrätten i västra sverige ogillade samtliga åtalspunkter mot 23-åringen och samtliga målsägandes krav på skadestånd. Mannen, liksom en 30-åring som åtalats för försök till medhjälp för mord, släpptes tidigare fri i väntan på domen.

Tingsrätten ogillade åtalspunkten medhjälp till mord mot den andre åtalade mannen. Hovrätten ändrade inte tingsrättens bedömning.

Det var i oktober som en 26-årig man i Falkagård i Falkenberg mördades med pistol från en till tre meters avstånd. 23-åringen hävdar att det hela handlade om en lek med vapen och att det var en olyckshändelse att 26-åringen blev träffad.

Han dömdes till livstids fängelse av Varbergs tingsrätt 25 april i år, men domen överklagades. I början av juli släpptes mannen fri efter att hovrättsförhandlingarna avslutats.

I hovrätten prövades det om han försökt mörda två andra män, men inte heller det ser hovrätten som ställt utom rimligt tvivel och friar honom.

– Jag är inte förvånad. Bevisningen var bristfälling, säger 23-åringens advokat Lars-Olof Lindgren till Västnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Falkagård

Mer i ämnet