Polisen skriver om händelsen på sitt Instagramkontor Foto: TT/Skärmdump

Nio månaders bebis blev inlåst i bil

Uppdaterad
Publicerad

En nio månader gammal bebis blev inlåst i en bil i fredags. Polisen tog sig snabbt till platsen för att lösa situationen.

Det var i fredags klockan kvart över två som polisen i Kungsbacka fick larm om att en bebis blivit inlåst i en personbil. Bilen hade låst sig när nyckeln låg kvar inne i fordonet och mamman var utanför.

– Vi körde dit och sa att vi nog skulle få slå rutan. Men sen tänkte vi att bärgaren kanske var i närheten så vi ringde till deras kontor. säger Johan Holmbäck på Kungsbackapolisen. Det var han som tillsammans med kollegan Helena Johansson larmades till platsen.

Redan när de ringde var en bärgare på väg till platsen för ett annat jobb och när de kom i kontakt var bärgningsbilen ungefär en kilometer bort. Sedan lyckades de tillsammans få tag på nyckeln och låsa upp bilen.

Lyckligt slut

När faran var över ändrades humöret hastigt.

– Det var verkligen fredag den trettonde och det stod vi och skrattade åt lite. Hon hade jätteotur. Hon satte in barnet i bilen och troligtvis kastade hon in nyckeln så den landade på låsknappen och sedan var hon utelåst. Verkligen megaotur, säger Johan Holmbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.