Den 28 februari är det fettisdagen. Men redan i helgen serveras för första gången våffelsemlan på Skårs gård i Fjärås.
En våffelsemla är alltså precis vad det låter som att det är: en våffla med vispad grädde och mandelmasseröra.
Eva-Marie Ivarsson, en av ägarna till gården, kom på idéen och är på gott humör på fredagkvällen, dagen före premiären.
Hur kom du på det här?
– Det kom bara till mig, jag vet inte. Kanske för att vi inte har något bageri här och därmed ingen möjlighet att baka egna semlor.
”Faktiskt jättegott”
Vad säger du till dem som tycker att man gör bäst i att hålla sig till en traditionell semla?
– Jag säger att de ska se det här som en rolig grej.
Hur serveras den?
– Vi ställer fram en skål med grädde, en med mandelmasseröra och en med våffelsmet så får man göra sin egen semla. Vi tycker om när folk aktiverar sig och gör saker själva.
Har du smakat, var det gott?
– Det var faktiskt jättegott. Det smakar... våfflor och semlor!