Katarina Yngvesson på Trafikverket berättar om hur byggstarten av varbergstunneln påverkar möjligheten till cykelparkering. Foto: Google earth/Trafikverket: Paul Björkman

Nu försvinner populära cykelparkeringen i Varberg – då flyttas din cykel

Uppdaterad
Publicerad

På måndag försvinner cykelparkeringen på den södra sidan av stationshuset i Varberg. I stället blir det ett arbetsområde för Trafikverket i bygget av varbergstunneln. Under söndagen kommer därför alla cyklar som står kvar på platsen att flyttas. Nu kommer cyklister att få använda sig av andra cykelparkeringar.

Formellt har cykelparkeringen söder om stationshuset redan stängt – ändå parkerar många fortfarande på platsen. I veckan har cyklister mötts av lappar på styret där de uppmanas att flytta cykeln.

På måndag stängs Västra Vallgatan för biltrafik och i samband med det så blir parkeringen söder om stationshuset ett arbetsområde för Trafikverket. Bland annat kommer den gamla taxibyggnaden att rivas. På söndag kommer därför de cyklar som står kvar på parkeringen att flyttas. För den som inte hittar sin cykel kommer det finnas skyltar uppsatta samt personal på plats som kan berätta var man kan hitta sin cykel.

Tre nya cykelparkeringar

Framöver kommer det att finnas tre cykelparkeringar runt stationen, som ligger aningen längre bort än den som nu försvinner.

– Det är klart att det blir lite omständigare att gå i olika passager när man ska till och från stationshuset. Men den här avstängningen kommer att vara nu i några år när vi bygger tunneln och att det kommer sätta sig, säger Katarina Yngvesson på Trafikverket.

Se var de nya cykelparkeringarna kommer att finnas i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.