Foto: SVT

Nu inför badhuset åldersgräns

Publicerad

Under tisdagen började Halmstads kommuns nya åldergräns gälla i simhallen i Halmstad Arena.
– Det har emellanåt uppstått situationer med grupper av barn där personalen uppfattat att det inte varit säkert, säger enhetschefen Izabela Balog Topalovic.

Med start idag, tisdag, höjdes åldersgränsen för att få komma in i simhallen utan vuxet sällskap i Halmstad Arena från 10 till 12 år. Med det vill Halmstads kommun öka säkerheten.

– Det har inte skett några tillbud men det har emellanåt uppstått situationer med grupper av barn där personalen uppfattat att det inte varit säkert. Därför höjer vi åldergränsen för när barn får komma in och bada utan föräldrars sällskap, säger Izabela Balog Topalovic, enhetschef till SVT och fortsätter:

– Vi har gått på konsumentverkets rekommendation. I skolan ska ett barn vara simkunnig vid 12-års ålder. Det känns därför rimligt att ha den gränsen.

Besökare får olika färger på banden

Besökarna kommer också att få olika färger på de band som används till skåpen för att badvakterna enkelt ska kunna veta vilka som badar i en vuxens sällskap.

Man har även gått ut med samma rekommendation till de gäster som besöker utomhusbaden Brottet, Getinge och Furulund i Oskarström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer