Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sofie Brinkmo, chef kulturenheten i Varbergs kommun, välkomnar covidpassen. Foto: Anton Johansson/SVT

Nu införs krav på vaccinpass vid inomhusevenemang

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen införs krav på vaccinpass för alla över 18 år vid inomhusevenemang där fler än 100 personer deltar. Så här anpassar Varbergs teater sin verksamhet.

Trots att det inte är önskvärt att behöva genomföra kontroller på samtliga besökare så ser teaterchefen ändå positivt på regeringens och folkhälsomyndighetens beslut.

– Alternativet hade varit att begränsa antalet i publiken kraftigt och det hade inneburit att vi inte kunnat genomföra vissa evenemang, säger Sofie Brinkmo, chef för kulturenheten i Varbergs kommun.

Utför tillsyn enligt pandemilagen

Länsstyrelsen i Halland har fortsatt ansvar att följa upp att reglerna följs ute i verksamheterna.

– Till en början kommer vi att informera, sedan kommer också stickprov att genomföras, säger Johannes Svahn, ansvarig för tillsyn av pandemilagen på Länsstyrelsen i Halland.

I klippet berättar Sofie Brinkmo om vad beslutet innebär för Varbergs teater och Johannes Svahn om Länsstyrelsens tillsyn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer