Klicka på klippet för att se Mats Lindh, som är ansvarig för provskrivandet, visa hur de coronasäkrar inför högskoleprovet. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Nu ska 750 personer skriva högskoleprov – så virussäkras lokalerna

Publicerad

På lördag skrivs vårterminens första högskoleprov på flera olika platser i Halland. I Halmstad kommer 19 lokaler på högskolan användas för att kunna sprida ut de skrivande med två meters avstånd till varandra.

– Det blev intensivt där ett tag, men vi löste det, säger Mats Lindh som är provansvarig.

Högskolehallen tillhör Halmstad högskola och kommer rymma flest provskrivare på lördag. Totalt finns platser för 75 personer. Klicka på klippet för att se Mats Lindh, som är ansvarig för provskrivandet, visa hur de coronasäkrar Högskolehallen.

I Laholm, Falkenberg och Varberg kommer högskoleprovet skrivas på alla de kommunala gymnasieskolorna. I Kungsbacka är Göteborgs Universitet ansvarig för högskoleprovet.

I år skrivs vårterminens högskoleprov i två omgångar. Nästa tillfälle är den 8 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.