Ingen av de partier SVT har intervjuat håller med varandra om vilket alternativ som är bäst. I klippet hör du dem bemöta varandra. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Ny bro över Nissan i Halmstad kan bli verklighet – men politikerna är oeniga

Uppdaterad
Publicerad

I flera decennier har en ny vägförbindelse över Nissan i Halmstad diskuterats. Nu tas beslut inom två veckor. Men partierna är inte enade – här är de tre politiska linjerna i frågan om det ska bli en bro, en tunnel eller ingeting alls.

Den 16:e mars ska kommunstyrelsen fatta en inriktningsbeslut om vad för vägförbindelse som ska planeras över Nissan på Söder i Halmstad. De tre stora partierna M, C och S har nu tagit ställning för en en öppningsbar bro.

Men flera partier kommer rösta emot.

I videoklippet ovan ser du Carl-Johan Berthilsson (M), Ella Kardemark (KD) och Ola Nilsson (MP) berätta varför de kommer rösta för bro, tunnel eller ingenting alls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.