Här på Rosenfredsskolan kommer det starta en kulturmötesplats för alla åldrar. Foto: Varbergs kommun

Ny knutpunkt för kultur i Varberg – när smittläget tillåter

Publicerad

Varberg ska få en ny knutpunkt för kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar, och verksamheten kommer ta plats i Annexet på Rosenfredsskolan, enligt ett nytt beslut av kultur- och fritidsnämnden. Men man inväntar pandemiläget innan verksamheten startar.

Verksamheten kommer gå under namnet Mötesplats Rosenfred och omfatta såväl ungdomsgård, seniorverksamhet och för fritidsaktiviteter riktade till personer med funktionsnedsättningar. Lokalerna kommer också att kunna användas för kulturarrangemang, föreläsningar och workshoppar.

– Genom att samsas om lokalerna kommer vi kunna använda dem fler timmar om dygnet. Seniorerna kan ha aktiviteter i lokalerna på dagtid när ungdomarna är i skolan. På helgerna kommer lokalerna att kunna användas för kulturarrangemang. På sikt tänker vi oss också samarbeten över målgruppsgränserna, säger Katarina Sundberg, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Inväntar smittläget

Verksamheten kommer att starta när smittläget tillåter, enligt Varbergs kommun.

Tidigare nyttjades annexet enbart av Centralen, en ungdomsverksamhet som vänder sig till personer mellan 15 och 25 år. Verksamheten finns kvar men kommer framöver att utgå från Kulturhuset Komedianten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.