Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Även skolbarn ska få hjälp av regionen med tal- och språksvårigheter, enligt den nya överenskommelsen. Foto: Tim Aro/SVD/TT

Ny överenskommelse ska ge bättre stöd till barn med läs- och skrivsvårigheter

Uppdaterad
Publicerad

Region Halland har tillsammans med de halländska kommunerna tagit fram en ny gemensam överenskommelse i syftet att hjälpa barn med bland annat läs- och skrivsvårigheter.

Den nya överenskommelsen innebär att skolan får helhetsansvaret för läs- och skrivutredningar, skriver region Halland i ett pressmeddelande. Där ska det tydliggöras vilket stöd eleven behöver få för att klara undervisningen. Det behövs heller inte en dyslexi-diagnos eller kontakt med hälso- och sjukvården för att eleven ska få det stödet.

Även åldersspannet för stödet till barn med tal- och språksvårigheter utökas. Idag erbjuder region Halland enbart stöd till barn i förskoleåldern, men nu ska stödet utökas till att omfatta även barn i skolåldern.

Förändringarna ska träda i kraft vid årsskiftet med en övergångsperiod på tre månader.

Starta klippet för att höra Marie Sjödèn, verksamhetschef i region Halland, berätta mer om överenskommelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.