Foto: Google Earth

Ny väg vid Forsbäck fick klartecken

Uppdaterad
Publicerad

Sedan mitten av 1950-talet har trafikförhållanden i Onsala diskuterats. I dag gav regeringen klartecken till att Trafikverkets arbete med en ny vägsträcka förbi Forsbäck kan ta fart.

Enligt Trafikverket har den nuvarande vägen för låg kapacitet och är olycksdrabbad. En arbetsplan upprättades redan 1955 för en nystäckning för väg 940 på Onsalahalvön.

Många klagande

Många turer senare låg det i dag på regeringens bord att besluta om ett överklagande mot trafikplanen gällande delen Forsbäck E6. Fyra privatpersoner står bakom överklagan som regeringen i dag avslog. När beslut om resterande delar av Onsalavägen tas är än så länge oklart.

– De andra ärendena finns kvar hos oss och är under beredning. I de andra delarna är det mer omfattande åtgärder och många fler klaganden, säger departementssekreterare Gunilla Renbjer, som är regeringens handläggare i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.