Här byggs enorma lagerlokaler strax utanför Halmstad. Foto: SVT

Nya jobb till unga på väg till Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

I takt med att butikskedjan Biltema växer byggs nu tre nya lager i Halmstad. Till att börja med innebär det 150 nya arbetstillfällen, på sikt fler. Många av jobben kommer att gå till unga.

I Halmstad hamn byggs det för fullt på det som ska bli ett av Biltemas tre nya lager. Det ska stå klart i slutet av året och bli lika stort som fem fotbollsplaner.

– Storleken i sig är en utmaning, säger Rickard Gotting, platschef på Retlog som utför bygget. Det blir väldigt stort och kräver mycket transporter och mycket av allt.

Bygget av de tre lagren innebär också nya arbetstillfällen. I ett första skede handlar det om 150 nya jobb.

– Framför allt är det lagerarbete och truckkörning. Men även arbetsledning och andra jobb som också ökar, säger Lars Borup, vd på Retlog.

– Vi arbetar med lokala leverantörer oavsett om det är byggprojekt eller transport, och vi trivs med det.

”Passar många unga”

Arbetsförmedlingen välkomnar expansionen och menar att framför allt unga kommer att gynnas av de nya lagerjobben.

– Det är ett bra och ganska fysiskt jobb som passar många unga. Det krävs ganska mycket att jobba inom lager- och terminalbranschen, säger Niclas Gustafson, sektionschef på Arbetsförmednlingn.

– Vi har märkt att arbetsgivarna också är väldigt villiga att anställa många ungdomar.

Och utbyggnaden kommer att fortsätta, säger Lars Borup, Retlogs vd. Han menar att det kommer att innebära ännu fler jobb i framtiden.

– Det här lagret ska vara klart i slutet av 2016 och det räcker inte utan jag måste fortsätta att leta upp tomter för att etablera de här lagren. Jag ser ingen ände de närmaste åren, vi måste fortsätta att växa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer