Okänd mästarinna från Falkenberg

Uppdaterad
Publicerad

Hallänningen Madeleine Vall är både svensk mästarinna och nordisk mästarinna i thaiboxning. Nu tar hon krafttag för att som första kvinnliga thaiboxare vinna ett VM-guld.

Dagtid arbetar falkenbergstjejen Madeleine Vall i en träningsbutik, nästan all övrig vaken tid tillbringar hon i träningshallen i Halmstad. Ett morgonpass och ett kvällspass blir det varje dag i veckan förutom söndag som är hennes enda lediga dag.

Thaiboxning en hård och enkel kampsport där man tävlar i fullkontakt. Reglerna tillåter slag, sparkar, kast och knän utan att de tävlande bär några andra skydd är handskar, tandskydd och suspensoar. Detta har gjort thaiboxning till en ganska omdiskuterad sport i Sverige. Madeleine å sin sida tycker att sporten utvecklat henne.

Och Madelenes inställning till sin sport har visat sig i resultatlistorna. Hon är svensk och nordisk mästarinna och har också ett EM-silver. Men trots dessa framgångar är hon i stort sett okänd för hallänningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.